Goede nachtrust begint bij een goed bed

Goede nachtrust is misschien wel een van de belangrijkste onderdelen van onze gezondheid. Als we niet goed slapen, voelen we ons overdag moe en krijgen we minder gedaan. Ook kan vermoeidheid negatieve effecten hebben op de mentale gezondheid. Een goede nachtrust begint bij het hebben van het juiste bed. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je op een matras van de juiste hardheid slaapt om te voorkomen dat je rugklachten krijgt. Het juiste bed vind je bij de beddenwinkel.

Het juiste matras

We besteden één derde van onze dag in bed. Dat is best veel, als je er zo over nadenkt. Als we echt moe zijn, dan slapen we wel, maar het hebben van het juiste bed is essentieel. Bij de beddenwinkel kun je een afspraak maken om geadviseerd te worden over het juiste matras. Als je bijvoorbeeld vaak rugpijn hebt, kan het zijn dat je matras wellicht te hard is. Ook kan het zo zijn dat je een verkeerde slaaphouding aanneemt ‘s nachts.

Als je het juiste matras gebruikt, zal je merken dat de rug- of nekpijn die je voelt zal afnemen of zelfs helemaal weg zal gaan. Daarnaast voel je je vaak een stuk gelukkiger wanneer je goed hebt geslapen. Je hebt meer energie gedurende de dag en zal hierdoor meer gedaan krijgen. Dit helpt natuurlijk weer voor het tevreden gevoel. Kortom: zorg ervoor dat je op het juiste matras slaapt en je zal je zowel mentaal als fysiek beter voelen!